Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Ο χαιρετισμός του προέδρου της ΕΑΣ Ορεστιάδας κ.Νικόλαου Λυμπερίδη


“ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΩΣ ΤΟ ΓΕΩΡΓΙΚΟ ΑΠΟΘΕΜΑ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ –ΘΡΑΚΗΣ»
ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ ΤΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΩΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΘΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ
Τόνισε στο χαιρετισμό του ανοίγοντας τις εργασίες του συνεδρίου «ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ» ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) Ορεστιάδας Νικόλαος Λυμπερίδης


Κυρίες και κύριοι προσκεκλημένοι
Αξιότιμοι κύριοι εισηγητές

Η διοργάνωση ενός συνεδρίου είναι ένα σημαντικό γεγονός, το οποίο χαιρετίζουμε όλοι οι τοπικοί φορείς. Πολύ περισσότερο όταν αυτό διοργανώνεται από τον κατ’ εξοχήν αντιπροσωπευτικότερο θεσμό των αγροτών, την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών που διαδραμάτιζε και συνεχίζει να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην υπεράσπιση των συμφερόντων τους. Χωρίς αυτό το θεσμό οι αγρότες θα ήταν έρμαιο, όπως αυτό συνέβαινε κατά το παρελθόν, στα ιδιωτικά συμφέροντα που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της εμπορίας των σιτηρών και δημητριακών. Δεν είναι τυχαίο ότι η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ορεστιάδας είναι καθοριστική στη διαμόρφωση των τιμών που θα εισπράξει ο αγρότης της περιοχής για τα προϊόντα του. Δεν μας αρκεί αυτό ούτε επαναπαυόμαστε. Επιχειρούμε να διευρύνουμε τις δραστηριότητες και τις συνεργασίες μας. Τα αποτελέσματα των προσπαθειών μας θα φανούν πολύ σύντομα και θα αξιολογηθούν από όλους και πρώτα απ’ όλους από τα μέλη μας, τους συνεταιρισμένους αγρότες.
Έχει μεγάλη αξία το γεγονός της συνεργασίας μας με το Δήμο Ορεστιάδας, την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας –Θράκης και το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, καθώς αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά για τη διοργάνωση ενός συνεδρίου, που δεν είναι υπερβολή, αν το χαρακτηρίζαμε ως μια πρωτοβουλία εθνικής εμβέλειας και σημασίας. Στόχος μας είναι η ανάδειξη του αγροτικού τομέα ως μιας απόλυτης προτεραιότητας για τον παραγωγικό επαναπροσανατολισμό της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Σε μια περίοδο βαθιάς κρίσης μόνο η γεωργία μπορεί να συμβάλλει σε μια άλλη παραγωγική αναπτυξιακή πορεία, για να γίνει η αναγκαία για την επιβίωση της χώρας μας παραγωγική και αναπτυξιακή ανασυγκρότηση με πρωταγωνιστές τις δυνάμεις της ελληνικής περιφέρειας.
Αισθάνομαι την ανάγκη να χαιρετίσω τους καθηγητές που ταξίδεψαν από την Αθήνα, τον πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Ναπολέοντα Μαραβέγια, τον πρώην πρύτανη του Γεωπονικού πανεπιστημίου Αθηνών Γεώργιο Ζέρβα, τον πρώην αντιπρύτανη Λεωνίδα Λουλούδη, τον πρώην αντιπρύτανη και συμπατριώτη μας από το Πύθιο Μόσχο Πολυσίου και τον καθηγητή Γιώργο Βλάχο, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας και στηρίζουν με το επιστημονικό και ακαδημαϊκό κύρος τους το συνέδριό μας. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον πρόεδρο του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης Νέας Ορεστιάδας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Σπύρο Κουτρούμπα και όλο το επιστημονικό καθηγητικό δυναμικό του. Επίσης τους γεωτεχνικούς της οργάνωσης που δίνουν τη δική τους μάχη κοντά στους αγρότες με γνώση και ευθύνη.
Η ενημέρωση του αγροτικού κόσμου είναι μια απαραίτητη προϋπόθεση, ώστε μέσα σε συνθήκες κρίσης να κάνουμε όλοι μαζί το καλύτερο δυνατό για την αναγέννηση της ελληνικής υπαίθρου που είναι μια μεγάλη εφεδρεία για την ελληνική οικονομία. Προς αυτή την κατεύθυνση θα υπάρξουν και άλλες πρωτοβουλίες μας. Φιλοδοξία μας είναι να αναδείξουμε την περιοχή της Ορεστιάδας ως το μεγάλο γεωργικό απόθεμα και πλεονέκτημα όλης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας –Θράκης. Θα είμαστε ανοιχτοί σε κάθε συνεργασία που θα βοηθήσει στην επίτευξη αυτού του στόχου.

Σας ευχαριστώ όλους
για την παρουσία
και τη συμμετοχή σας

Νέα Ορεστιάδα
Σάββατο, 6 Οκτωβρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου